[...] przemiany materii, wyprozniania sie itd itc. To normalne ze jedzac tak samo codziennie raz masz 1kg wiecej a za dzien 1 mniej. # Dzien 11 Miska ciagle bez zmiany. Wale po 3 surowe bialka do odzywki, zapytcha jak zloto:) /SFD/2017/1/10/52a35b8e5a2741cda473c0d31d1c6e6d.jpg Zmieniony przez - CooCaine w dniu 2017-01-10 14:01:45 Zmieniony przez - [...]
Super, jak surowe bialka jaja sa takie hooyowe to moja konstrukcja sypie sie zupelnie ,bo byl to "najlepszy" posilek moje dnia, Po obrobce termicznej niestety moim skromym zdaniem jaja nie nadaja sie do spozycia zjadlym moze 2 i to na sile ehhhh wroce do mixowane tunczyka bo dawno nie bylo
Surowe białka są niezdenaturowane, mają nienaruszone struktury, słabo je trawimy, ok. 50 % podobno więc warto coś z tym zrobić, denaturacja białke jaj zachodzi juz w 55 stopniach, ale ja bym sie nie bawił tylko po prostu je ugotował lub ściął na patelni
owsianke przygotowuje w taki sposob, cos na odmiane chcialam. co do kolacji, to surowe bialka mam jesc z odzywka? a jakis pomysl na te kolacje ale na wynos jak jestem w pracy Zmieniony przez - diamond13 w dniu 2014-08-20 08:05:58
Surowe białka...gratuluje pomysłowości. Jak ktos słusznie zauważył, ugotowane białka nie tracą na wartości. Wręcz zyskują gdyż są łatwiej przyswajalne. a co do salmonelli to nie znajduje sie ona w bialku tylko gromadzi sie na skorupce i dlatego nalezy jaja gotowac!!! pałeczki salmonelli giną w temp 70 stopni! Jest to raczej rzadko spotykane [...]
Surowe białka zawierają sporo inhibitorów enzymów, substancji toksycznych itp. mających chronić rozwijający się zarodek ptaka przed grzybami, wirusami, bakteriami itp. Niestety są one w większości też szkodliwe dla nas, utrudniają np. wchłanianie witamin i mogą powodować choroby autoimmunologiczne. Gotowanie czy smażenie niszczy ich większość, [...]
Przetwarzanie jajek ( gotowanie, smażenie itp..) na ogół zwiększa ich wartość biologiczną. Nie powinno się zjadać jajek na surowo bo surowe białka z tzw. białka jajka wiążą się w trwałe kompleksy z niektórymi witaminami których organizm nie może wówczas przyswoić Co wy z tą salmonellą?
było było i jeszcze raz było to ale niech będzie surowe białka jaj są cieżko strawne , można nabawić się sanmorelli i innych groźnych chorób dlatego lepiej poczekaj 10 min a zjeść zdrowo np. na miękko, i jedz całe jajka bo najwięcej białka jest w żółtku
Jak dla mnie surowe białka jaj to rewelacja. Wazne, zeby jajka wyparzyc, coby nie nabawic sie jakiejs salmonelli. Ja wrzucam do shakera 4 bialka jaj, troche jakiejs odzyweczki, zeby nadac temu dobrego smaku i oczywiscie zalewam to mlekiem. Co do smaku to jest jak najbardziej ok., co do przyswajalnosci jak znalazl na noc.
Węglowodany są niezbędne do budowania mięśni. Endo, czy ekto - bez różnicy. Brak/śladowe ilości węgli w diecie = regres. Poza tym, na pewno masz za mało kcal. Odradzam surowe białka. Najprościej będzie zainwestować w wpc/bulk. Tuńczyk zawiera rtęć.
[...] być oddzielone (np. jeden rano, drugi wieczorem) albo najlepiej w inne dni.A co do diety to nie jestem pewien czy ta oliwa pasuje na noc ;) A tak się chciałem jeszcze dopytać te śniadanie twoje to jak wygląda ? :P Tzn surowe białka mieszasz z płatkami owsianymi ? ( i do tego oliwa ?? ) Zmieniony przez - bartek302 w dniu 2008-06-12 18:06:55
[...] i ryzyka (np. ze strony chorobotwórczych bakterii, pasożytów). Cofanie się do czasów, kiedy ludzie tego nie potrafili, byłoby głupotą. Choćby przykład jajek - dziś wiemy, że surowe białka jaj nam nie służą, więc ich nie jadamy. Czy kapusta, strączki, zboża itd. - odpowiednia obróbka usuwa nadmiar substancji antyodżywczych, czyniąc te produkty [...]
[...] dla wszystkich potrzebujących! http://www.sfd.pl/temat173140 - Robimy mase - fakty nie mity by qaz http://www.sfd.pl/temat315325 - Dieta masowa dla "opornych" ps. Nie ma sensu zebys zapodawal surowe bialka. Cukier tez wywal z jadlospisu. Kup sobie pojemniki na jedzenie i w nich bedziesz nosil przygotowane wczesniej posilki. Pozdrawiam !